İmalat Mühendisliği Bölümüyle Daha Fazla Üreten Türkiye

24 Şub

  • Makine Mühendisliği Bölümü
  • Tüm Duyurular

Bölümümüz, Üniversitemiz sayfasında ve basında tanıtılmıştır. Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şenol Mert, 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya devam edecek olan İmalat Mühendisliği bölümü hakkında bilgiler verdi.

Mühendisliği, insanın yaşam kalitesini iyileştirmek için çabalayan en önemli meslek gruplarından biri olarak ifade eden Yrd. Doç. Dr. Şenol Mert; İmalat Mühendisliğini, “Soyut halde bulunan tasarımı en kaliteli, en hızlı ve en düşük maliyetle somut hale getirme becerisine sahip mühendislik bölümüdür.” şeklinde tanımladı.

Matematik, Statik, Dinamik, Mukavemet, Malzeme, Makina Elemanları, Akışkanlar Mekaniği gibi temel mühendislik bilimi derslerinin yanında uygulamalı mühendislik derslerinin de verildiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Şenol Mert, “Öğrencilerimiz, İmalat Mühendisliği Bölümünde bulunan uygulama laboratuvarlarındaki imalat sistemlerinde ve tezgahlarda, uygulamalı eğitim almaktadır. Klasik ve modern imalat teknolojilerini uygulamalı olarak öğrendikleri için, öğrencilerimiz mezun olduktan sonra kısa sürede iş yeri üretimine uyum sağlayabilecek.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Mert, uygulamaya dönük geniş makina parkına sahip olan atelye ve laboratuvarlarımız ile öğrencilerimizin donanımlı şekilde yetişmelerine imkan sağladıklarının altını çizdi. Yrd. Doç. Dr. Şenol Mert, Bilgisayar Destekli Çizim (CAD) Laboratuvarı, Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat (CAD-CAM) Laboratuvarı, Makina Tasarımı Laboratuvarı, Pnömatik Laboratuvarı, Teknik Resim Laboratuvarı, Temel İmalat İşlemleri Laboratuvarı, Talaşsız İmalat İşlemleri Laboratuvarı, Talaşlı İmalat İşlemleri Laboratuvarı ve Takım Tezgâhları ile CNC Laboratuvarı gibi çok sayıda teknolojik alt yapıya sahip olduklarını ifade etti.

Teknoloji Fakültelerinin Türkiye’nin uygulama yönü iyi olan mühendis ihtiyacını karşılamak üzere kurulduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Mert, İmalat Mühendisliği bölümümüzden mezun olan mühendislerin, alanı ile ilgili klasik ve modern sistemlerin çoğunu fakültede uygulamalı olarak öğrenmesi nedeni ile çalıştıkları iş yerlerinde kendilerini daha kolay kabul ettireceklerini de sözlerine ekledi.

İmalat Mühendisliği Anabilim Dalı adı altında, yüksek lisans programının mevcut olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Şenol Mert, İmalat Mühendislerinin potansiyel çalışma alanları arasında, başta makina ve metal teknolojileri olmak üzere, otomotiv, havacılık, beyaz eşya, demir-çelik gibi birçok sektörün bulunduğunu vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Mert, “Görev alabilecekleri sektörlerin geniş olması ve imalat süreçleri hakkındaki geniş bilgileri, İmalat Mühendislerine, tasarımdan son ürüne kadar uzanan geniş bir alanda, çok çeşitli iş olanaklarının önünü açmaktadır. İmalat Mühendisleri daha iyi tasarım, imalat ve montaj yöntemleri, kalite kontrol prosesleri, otomasyon sistemleri ve imalat prosesleri geliştirerek üretkenliği arttırıp Türkiye’nin üretim gücünü ve rekabetini arttırmada önemli roller üstleneceklerdir.” sözleriyle açıklamalarını noktaladı.